Сираци в Столипиново с по 120 лв. за Рамазан Байрам

Сирачета с плакат в ръцете си

Сдружение “Жители на Столипиново” и партньорската организация Асоциация “Stolipinovo in Europa”e.V – Germany, която е създадена от българската организация в Германия, днес раздадоха на 44 сирачета по 120 лева, като общата стойност бе 5280 лева в пликове, както и бе изтеглен жребий за тротинетка за едно от тях, която бе спечелена от едно момиченце с плик номер 10.

Малка част от дечицата не дойдоха на мястото на което беше проведено раздаването. Екипът на “Жители на Столипиново” по-късно ги посети по домовете им и им връчиха сумите. Почти целият списък със сирачетата и полусираците бе подготвен от здравния медиатор Гюлезар Садък, която бе и на фронта, за което НПО-тата й благодари.

Парите раздадени за дечицата са събрани от дарители от цяла Европа, включително и от България.

През целият месец Рамазан двете сътруднически организации изпращаха хуманитарни помощи до Азия и Африка. Най – много помощи се изпратиха до Индия, Бангладеш, Мианмар(Аракан), Нигерия, Камерун и Мали.

Някои от дарителите дори изпратиха дарения за чешми в Индия и Бангладеш.

Пандемията Ковид-19 събуди в хората доброто. Всичко започна през месец март 2020г. Тогава жителите на квартал Столипиново не можеха да напускат квартала, бяха изолирани. Голяма част от хората нямаха храна за препитание. Тогава емигрантите започнаха да изпращат пари и се закупуваха хранителни продукти, които се раздаваха по домовете на хората в нужда. От този момент нататък, заразното добро на Столипиново се разпространи по целия свят.

Leave a Reply