Помощ в размер на 20 000 евро за навършващи 18 години в Германия?

Карстен Шнайдер (SPD), отговарящ за Източна Германия във федералното правителство на Германия, предложи всички младежи, които навършват 18 години в Германия, да получат повече “основно наследство”. “Всички младежи, които навършват 18 години, трябва да получават до 20 хил. евро от държавата като начален капитал”, заяви Шнайдер.

Шнайдер подчерта, че един основен модел на наследяване би помогнал за намаляване на разликата в богатството между богати и бедни. Политикът от SPD подчерта, че предложението може да бъде изпълнено чрез увеличаване на данъка върху наследствата.

Основният модел на наследяване е разработен наскоро от Германския институт за икономически изследвания (DIW). Според института “основното наследство” би могло да насърчи някои млади хора, които не получават адекватна финансова подкрепа от семействата си, да продължат образованието си и да създаде свобода за тези млади хора да поемат рискове, като например да направят кариера.

В Германия в момента има ваучер за подарък в размер на 200 евро за млади хора. Около 750 000 млади хора, които тази година навършват 18 години, ще получат бонус за рождения си ден в размер на 200 евро. Ваучерът може да се използва за културни и артистични дейности.

Leave a Reply