Наематели от „Столипиново“ ще съдят община Пловдив заради течащи води

Сигнал за течаща фекална вода получихме от наш читател!

Наш читател ни изпрати сигнал за течащи фекални води от избите. Имат намерение да потърсят отговорност от община Пловдив, чрез съд.

Ето какво казват жалващите се:

„Вече близо три десетилетия сме в това нечовешко състояние. Болестите в квартала не се разпространяват само от боклуците, за което пишат медиите и ни обвиняват за всичко без да търсят отговорност и от институциите, които са длъжни да контролират за сметта. Болестите най-вече се произвеждат и разпространяват от фекалните води, които са си проправили път през входовете на блоковете и миризмата я усещаме дори по домовете ни. Възползват се от това, че сме неграмотни и ни поставят под този тормоз.“

Медията ни се свърза с адвокат и попитахме, имат ли правни основания да водят дело срещу общината за подобен случай, юритът каза, че ще се срещне с потърпевшите, ще разгледа договорите и ще прецени. Ако имат основания и няма пречка в самите договори би могъл да се заеме със случая.

Отсрещният блок се отразява в отходните води.

Ако жителите на маргинализирания квартал „Столипиново“ тръгнат да съдят общината, винаги и за всичко биха били намерили основания да я осъдят. Общината използва квартала единствено и само за PR, като например бутане на незоконни постройки, а в същото време не си свършва задълженията.

Принципно, районът, който най-много е превърнат в бунище за смет са точно блоковете на ул. Сокол, където над 75% от жилищата са собственост на Община „Пловдив“. Всички много добре знаем, че при заплащане на наема, всеки наемател задължително си заплаща и данъка за смет, като този данък е неразделна част от наема на жилището. Не се приема плащане само на наемната цена, а се задължават да се плащат заедно.

За поддръжка на самите сгради, добре е общината да си прочете закона за етажната собственост.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

2 коментара

Leave a Reply