Парите на абитуриентите ще бъдат възстановени обеща зам. директора на СОУ „НАЙДЕН ГЕРОВ“

След публикация на медията ни, заместник директора на СОУ“НАЙДЕН ГЕРОВ“ се свърза с нас за да разкаже каква е причината за забавянето на невъзстановените пари на абитуриентите.

Заместник Директора на единственото средно школо в квартал Столипиново Петър Нейчев каза, че сумите ще бъдат възстановени, като твърди, че вината не е на училището.

Както по рано ви съобщихме, че децата завършили средното си образование през учебната 2019/2020 са платили част от парите за абитуриентската екскурзия в град Бодрум (Турция) на училището, но така и не успели да заминат.

Каква е била причината?

„Поради пандемията почивката е била отменена, парите които сме ги дали на фирмата, която е трябвала да осигури екскурзията е прибирала парите от училището, чрез сътрудник на име Рамадан Мехмед Мехмед, който живеел на бул. „6-ти Септември“, който е изчезнал безследно и си е изключил телефона“ разказа заместник директора на училището Петър Нейчев.

Училището е изпратило запитване до хотела в Бодрум, дали парите са изпратени до курортния център. Синът на Рамадан е разговарял с Нейчев и също обещал съдействие, ако баща му се появи.

„Всички пари сме ги дали срещу ордери, които ги пазим в канцеларията.

Доверихме се на Рамадан, защото и през 2018 година, чрез него заминаха децата, допълни зам. директора.

Обещавам, че парите на децата ще бъдат върнати до края на месец Март 2021, защото фирмата ни увери, че дотогава тези, които си поискат парите ще им ги върне, а ако пожелаят, могат да им издадат и ваучери срещу сумата.“

Помолихме господин Найчев да ни информира през месец март за развитието.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Един коментар

Leave a Reply