Ваксинират Столипиново от събота

Мобилен екип идва в Столипиново да ваксинира в квартала срещу Коронавирус.

Съвместна инициатива на РЗИ- Пловдив и район „Източен“ – Пловдив, изпращат специализиран мобилен екип в събота да ваксинират желаещите в мултиетническия квартал. Те ще бъдат на улица „Елба“ от 10:00ч. в събота и неделя.

„През първия ден ще бъдат на разположение 100 ваксини. Ако броят на желаещите се увеличи, бихме могли да осигурим допълнителни мобилни екипи по различни места на квартала“ – съобщиха от районната администрация за Филибелилер.

Вчера част от лидерите на квартала бяха поканени при Кмета на района, където присъстваха зам. Кмета на „Източен“, шефката на РЗИ-Пловдив и новият временен шеф на 6-то РПУ. Съвместно бяха обмислени местата, времето и възможностите за ваксиниране.

„Почти 50 процента от населението на Европа са се ваксинирали, което вече е доказано, че не е толкова страшно, колкото си мислиха хората. Затова се надяваме, че хората вече ще са готови да се предпазят от смъртоносният вирус и ще се ваксинират. Тъй като ще има и доста пристигащи гастарбайтери от Европа, готови сме да им осигурим ваксини и за тях“ казаха още от кметството на район „Източен“.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Един коментар

Leave a Reply