Строг контрол в Столипиново през летния сезон

Районния кмет информира във Фейсбук, че от първи юли стартира строг контрол срещу палежи на отпадъци, гуми и треви, както и натрупването на боклуци.

Ето и цялата информация публикувана от Стоянов:

С началото на летния сезон в район „Източен“ стартираме засилени акции и строг контрол срещу палежи на отпадъци, гуми и треви, както и натрупването на боклуци.

Както всяка година със затоплянето на времето започват пожари, увеличават се жителите на квартал „Столипиново“, които пристигат от чужбина, което води до образуване на огромни сметища и плъзване на зарази. Това е причина за въвеждането на строги мерки.

Решението взехме днес на работна среща в кметството.

Благодаря за съвместната инициатива на главен инспектор Димитър Костов, началник на Шесто РУ и инс. Кирил Рангелов, комисар Георги Мангараков, директор на Пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив, представители на Общински инспекторат, директорите на общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ Димитър Георгиев и Веселин Козарев и екипа на районната администрация.

От 1 юли дежурни патрули ще извършват обходи и ще се наблегне на видеонаблюдението. Ще се правят постоянни обиколки в района, акцентът ще падне на „Столипиново“. При нужда ще се сигнализира и в районното управление.

Екипът на Филибелилер се ангажираме да следим, как ще се контролира и дали ще има ефект от самия контрол?!

Един коментар

Leave a Reply