Абитуриентските балове повдигнаха темата: “Защо завършилите в Столипиново деца не знаят български”?

Тема в Столипиново, която се дебатира от години в квартала, но винаги остава загадка.

Снимка: expert.bg

Жителите на Столипиново недоумяват, как децата със завършен 12-ти клас не знаят да говорят български, а в същото време се водят грамотни?!

Една публикация във Фейсбук създаде дискусия по темата, които ви ги споделяме тук:

Ф. М.:

Атомна бомба не е необходима за унищожаване на една държава. Достатъчно е да се понижи нивото на образованието им.
Нашата нация не е виновна за това, но кой допуска това?

А. М.:

Ти сега ли разбра, че завършилите 80% от тях са ниво на български “НУЛА”, писменост “НУЛА”?

М. Р.:

На учителите паралелките да са пълни е достатъчно. Колкото повече деца, толкова повече пари

Н. Д.:

Ето че е възможно! А и родителите харчат луди пари за такова образование.

Т. С.:

Само прочетете коментарите на българското общество и ще разберете, че найстина са прави. Омраза към малциството винаги е имало, но е факт, че живеем в България, а не знаем две думи на български.

Ю. Ю.:

Защо незнаем български език?Защото България така иска! Още от ранна възраст осакатява живота на малцинствата!!!! И нека Българското общество да помислят реално а не да нагрубяват. Турските и Циганските деца в училищата несе изучават добре!!!! А kak притежават дипломи?Хахаха Българска работа.Така им е наредено на учителите.Отгатнете сами всичко е ясно!!!

Т.С.:

Приятели, не искам да обидя или унижа децата, но истините трябва да се кажат. Моля, прочетете коментарите на българите и ще разберете. Хората се учат от грешките си.

Ш.Т.:

Да ви кажа ли, как са минали до 12-ти клас? Децата са хиляди, ако не минат на следващи клас, те тези деца ще спрат да ходят на училище. Тогава учителите ще останат без ученици и без работа.

Темата образование е доста трогателна в Столипиново. Вчера видяхме градския кмет да се изживява, като експерт в интеграцията на малцинствата в Пловдив. Биеше се по гърдите пред чуждите посланици, като им разказвал, какви усилия полагал в образователния процес, точно на тези деца.

Интересното е, че самите хора не знаят какви са усилията, които е полагал, или по точно, какви професионални лъжи е изложил?!

Да! Лъжи, защото и самите родители и деца нямат си на представа какво се прави за техните деца. Това са същите родители, които също са изминали същият път, виждат, че и техните деца няма да са по различни от самите тях.

Кралят на Пловдив ЗИКО също твърди, че работил по два проекта за по-доброто социално включване(що е то?) и реализация на пазара на труда(сигурно за пазара на труда е ставало за въпрос за бъдеща работна ръка за фирмите “ЧИСТОТА” и “ГРАДИНИ и ПАРКОВЕ”).

Leave a Reply