Столипиново вече и в Аракан, Мианмар

Кв. “Столипиново” е изпратил помощи на говеещите в Аракан

Пловдивският квартал “Столипиново” се превърна в най- примерен квартал в цял свят.

От началото на Ковид-19 до сега не се спряха да си помагат. Започнаха с раздаване на храни в квартала, без да разделят хората на българи, турци и цигани. След това започнаха кампании заедно с турците и от Хаджъ Хасан махала за четири погребения. Събраха немалки средства за двама починали от Германия и двама от Франция, като една от починалите във Франция дори била християнка от София, която не познавали. През всичкото това време раздаването на храни за бедни не спираше.

Организатор на инициативата Селим Ахмед от кв. Столипиново, Пловдив

Сега администратор на фейсбук групата “Жители на Столипиново” пък Селим Ахмед започна кампания за набиране на средства за да нахранят бедните мюсюлмани в областта Аракан в Мианмар, които от няколко години насам са изложени на геноцид от властите там.

Кампанията за югоизточната азиатска страна е започнала само преди 8 дни и вече събраната сума е 2230 лева и 330€ , като се очаква да пристигнат още дарения и от съкварталците на Селим, които пребивават в Западна Европа.

Организаторът твърди, че след като приключи раздаването в Аракан, вече имал намерение да започне кампания и за подпомагане в Африка.

Автори: Екип на Филибелилер
Снимки: Предоставени от Селим Ахмед.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Leave a Reply