Близо 50 души в Арман махала скоро на улицата!

От “Филибелилер” получихме сигнал за бедстващи 10 семейства в район “Северен” в Пловдив.

В средата на пандемията, през юни, август и септември 2020 г., общината събаря къщите на тези десет семейства от Арман махала, оставяйки ги на произвола на съдбата.

Общински булдозери събарят жилища в Арман махала през лятото на 2020г. Снимка: Радио Пловдив.

Семействата с малки деца, баби и дядовци остават на улицата. Районният кмет, Стоян Александров, заявява “Това не е моя работа.”

През зимата десетте семейства са намерили убежище в индустриален имот, който можете да видите на видеото от нашия репортер по-долу.

Живеят без ток и вода. Там са приютени десет ученика, деца на 5 г., на 3г. В следващите седмици обаче ще трябва да напуснат и остават отново на улицата.

Повече подробности в репортажа ни:

Обръщаме се към пловдивската общественост, тъй като от пловдивските властници вече отдавна сме отвратени:

Как е възможно да позволяваме над 50 души, мирни семейства, да бъдат оставени да живеят като добитък, да бъде унищожено всичко създадено от тях с години труд, а когато са се опитали да сложат отново някакъв покрив в дъждовете, общината повторно да изпраща булдозери?

Господа Кмет, архитекти, как може такова нещо да се случва в европейска страна? Как не ви е срам, ако не пред Европа, то поне пред съвестта ви да рушите с лека ръка бъдещето на тези деца?

Потупване по гърба от приятелите на кмета.

Репортер: Фердинанд Йорданов

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Leave a Reply