Наш читател: Няма живот, няма бъдеще

Публикуваме мнението изпратено ни от наш читател от квартал Столипиново, пожелал да бъде анонимен. Смятаме, че е много точен анализ!

За всичко е виновно правителството, партизаните, самата тъй наречена държава. Как в Европа могат да ни приемат като равноправни хора, а в територията България – не?

В Европа имаме право да живеем като нормални хора, приемат ни навсякъде, не гледат на нас като хора трето качество, а в територията България ние нямаме право на живот, абсолютно никакви права, отхвърлени сме отвсякъде.

Столипиново било опасно място? Точно обратното, опасно е да излезеш някъде в центъра или в друг квартал вечер. Ако те набарат сам смелите юнаци българи, веднага ти скачат и ако не можеш да се отбраняваш, ще те спукат от бой, даже може и да те убият.

Столипиново не си плащали данъци, ток, вода, крадяли сме… Напротив – плащаме си всичко и то двойно и тройно, и отделно ограбват хората като им налагат извънземни цени. Какво сме крадяли – та остана ли нещо за крадене? Българските депутати, кметове, общински съвитници, до най-простия пазач, ченгета, разни охранители, СОТ, шумкари рекетират Столипиново всеки ден. Хората ги е страх да мръднат от квартала да излязат някъде, камо ли да отидат да откраднат нещо.

Хората от Столипиново са работливи, изкарват си прехраната с честен труд, сами се оправят. Повечето работят в чужбина, и всичката валута суха пара, която внасят от чужбина, остава в България, а от българската територия, наречена държава, не получаваме никаква помощ – само плащаме, даваме, но нищо не получаваме. Както се е тръгнало, в територията България след няколко години ще останат да живеят само политици и ченгета. Българите също емигрират, защото в тази територия, наречена държава, няма живот, няма бъдеще за обикновения човек…

Автор: Жител на Столипиново
Снимка: Филибелилер – разрушен магазин

Leave a Reply