За 49€ ще се пътува цял месец в цяла Германия

Правителството се съгласи: Прилагането на месечен билет от 49 евро започва на 1 януари

Федералната администрация и правителствата на провинциите постигнаха споразумение относно прилагането на билетите с отстъпка, които се обсъждат от 1 септември в Германия и решиха да бъдат 49 евро на месец.

Обещавайки подкрепа на гражданите срещу нарастващите цени на енергията и разходите за живот в Германия, обещанието на правителството за билет от 49 евро на месец става реалност. Федералното правителство и щатите са се съгласили и беше обявено, че приложението на билети от 49 евро най-вероятно ще започне на 1 януари 2023 година.

На проведената днес среща беше отбелязано, че федералното и щатското правителство са се споразумели за финансирането на месечна карта от 49 евро. Съгласно споразумението разходите за приложението, което изисква годишен бюджет от 3 милиарда евро, се очаква да бъдат споделени съвместно.

Новият билет с отстъпка ще важи за автобусите и регионалните влакове в цяла Германия, както беше приложен през лятото.

Говорейки по темата, министър-председателят на Долна Саксония Стефан Вайл (SPD) посочи, че билетът с отстъпка трябва да започне от 1 януари 2023 година.

Германският министър на финансите Кристиан Линднер каза в изявление в профила си в социалните медии, че споразумението е голяма реформа и, че федералното правителство се е ангажирало с 1,5 милиарда евро годишно. Линднер добави, че от 1 януари билетът трябва да се използва.

Подкрепете ни!

Ако намирате, че сайтът е интересен и полезен, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима и истинска журналистика.

Даренията са важни за това да работим систематично и да преследваме сложни и дългосрочни цели. Filibeliler.com финансира дейността си с дарения от институционални донори и граждани. Като организация с нестопанска цел ние не генерираме доходи и разчитаме на дарения за съществуването си. Даренията са важни за това да работим систематично и да преследваме сложни и дългосрочни цели.

2,00 €

Всички права запазени: Filibeliler.com.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Leave a Reply