Бедните без вересии по случай празника

Още едно добро дело се случи в кв. “Столипиново” днес. А във Фейсбук се появи шега: “Няма да е задълго, така че купувайте на вересия сега!”

Администраторите на групата “Жители на Столипиново” събраха помежду си пари, но решиха, че ще е добре вместо да ги раздават като храна, да заплатят вересиите, които хората натрупаха в тези тежки дни. Магазини и павилиони бяха избрани на случаен принцип и бяха изплатени абсолютно всички борчове записани в тефтерите им, като “Жители на Столипиново” директно закупиха тефтерите на цена – сумата, която беше записана вътре.

Клиентите на общо 8 магазина в различни части на квартала вече имат своите сметки на чисто.

Ферат Алманяли от “Жители на Столипиново” обясни, че тези пари не са събрани от зекят, не са пари събирани като дарения, а са лични пари на администраторите на групата, с които те решиха да направят едно добро преди Байряма. Освен това бяха купени и раздадени нови дрехи на няколко деца и младежи сираци в квартала.

Отделно беше заклан и раздаден курбан. Така няколко десетки бедни семейства ще могат да сложат месо на софрата за идващия празник Рамазан Байрам.

За доказателство и уведомление, че борчовете вече не са актуални, всеки магазинер трябваше да залепи бележка за клиентите, а бяха заснети и клипове. Ето част от тях, останалите можете да намерите в ютуб канала на “Жители на Столипиново”:

Автор: Екип на Филибелилер.
Снимки и видео: предоставени от Жители на Столипиново.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Един коментар

Leave a Reply