“Под тепето” за проблема със строителния отпадък от “Чистота”

Пловдивската медия “Под тепето” пое нашата публикация за изсипания от Общинско предприятие “Чистота” строителен боклук в центъра на квартала ни и публикува статия “Сайтът за Столипиново: „Чистота” внася чужд боклук в квартала“.

Колегите са отправили въпроси към директора на “Чистота”, Димитър Георгиев, който обяснява че строителният отпадък е използван, за да се възстанови повърхностния слой от почвата, който е изгребван редовно от тежките машини на фирмата. Отпадъкът бил също от квартала, моля ви се, но бил почистен от битови отпадъци. Нужен бил за да се предотврати опасността тракторът на ОП “Чистота” да пропадне.

Проблемът е, че вместо да се осигурят достатъчно контейнери отговарящи на гъстотата на квартала, след което да се контролира за известно време изхвърлянето вътре в тях докато хората свикнат, ОП “Чистота” използва скъпи и неефективни трактори, които разрушават тротоарите на квартала и създават картинката, която журналистите обожават.

Димитър Георгиев призовава съкварталците ни да престанат да хвърлят извън контейнерите на ул. “Елба”, но не обяснява как това да стане, когато е известно че тези контейнери се препълват далеч преди края на деня.

Радостно в случая е, че проблемите на съкварталците ни започват да достигат до обществото, и общината е принудена да отговаря.

Бихме искали също да ви припомним, че на 7-ми декември бяхме публикували видео със заглавие “Доказателство за дискриминационно управление в Пловдив”, в което местен жител показа видно как ул. Ландос и ул. Крайна са тъмни САМО в частите, където живее малцинството. Питахме се кабелът на уличното осветление ли е етнически или какво?

Като по чудо още на другия ден след този материал и след други позвънявания от съкварталци осветлението беше възстановено. Значи все пак има смисъл да не си мълчим.

Снимки: Сигнали на граждани от кв. Столипиново.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Leave a Reply