Мнение: “Тези, които предпочитат парите пред човечността и отговорността, не могат да направят нищо добро на никого”

Бог, който е създал човека по най-красивия начин, е поставил човека в центъра на живота. Човекът, към когото е насочена ползата от всичко във Вселената, включително вярата и поклонението. Той също беше държан отговорен за баланса и справедливостта на земята. Човекът, който е създаден подходящ за такъв живот, с течение на времето се е влошил поради интереси и външни влияния, а също така е покварил и създал живота заедно с него.

Особено днешният капитализъм, който насажда личен интерес и егоизъм
Марксисткият манталитет, който подхранва раздялата, конфликтите и партийността, е отчуждил хората от всички ценности, които ги правят хора. Идеологиите, политиците, партиите и организациите насърчават хората да бъдат безотговорни и непокорни, за да ги използват срещу своите опоненти.

Те нямат усилия да се подобрят, те са корумпирани, развращават и се опитват да се възползват от злините, на които са виновници. Всички се оплакваме от обществото, ситуацията, правителствата, съдебната система. Ако садите ечемик, не трябва да очаквате пшеница. Не трябва да се очаква реколта от полето, което не напоявате. Не трябва да мислите за притежаване, без да работите, без усилия. Не трябва да очаквате уважение и честност, който сте внушили в егоизма и нечестността. Хората са в центъра на живота. Без коригиране на хората нищо няма да се оправи, но трябва да знаете, че за да коригирате обществото, което управлявате, трябва да започнете от собствената си корекция.

Тези, които предпочитат парите пред човечността и отговорността, не могат да направят нищо добро на никого. Тези, които не изпълняват задълженията си както трябва, не трябва да имат право да се оплакват от каквото и да било.

Тези, които пренебрегват гражданина и си убиват времето с телефони, персонал, медийни изяви и сметки за извънреден труд, нямат право да се оплакват от нищо. Всеки е отговорен за себе си и за своята зона на отговорност, от най-ниските до най-високите длъжностни лица. Всеки трябва да върши собствения си дълг, за който той/тя носи основна отговорност, като смята да служи и да бъде полезен като хуманитарен дълг. Тези, които пренебрегват задълженията си, чиито умове са насочени към интелектуални пари, интереси, идеология, партийност, са причина и партньори на всички негативи. Всяко длъжностно лице, което бъде критикувано, трябва да е готов за това и да го приеме, като съвет, а не като критика.

Ако искаме да стане по-добре, първо трябва да започнем от себе си. Всяка партия, организация и отделен човек трябва да оценяват себе си и своите поддръжници в посока на реформата и своя дълг да служат на човечеството.

Несъмнено, ако членовете на едно общество не променят вътрешния си свят, няма как държавата да промени обществото, но обществото може да промени държавата, защото то представя държавата.

Leave a Reply