Горя бус на улица “Крайна” заради подпален боклук – ВИДЕО!

Запален бус


Столипиново – Горя бус на улица “Крайна” 12 в квартал Столипиново, заради подпален боклук стана свидетел наш репортер.

Според живущите боклука не е събиран от няколко седмици, което сигурно е накарало неизвестен подпалвач да запали отпадъците за да се отърват от лошата миризма.

От ОП”Чистота” пък си направиха пияр, че са събрали 19 тона боклук от същото място. Пловдивските медии Подтепето и Пловдив24 подчинено публикуваха, макар от сдружение “Жители на Столипиново” да са им пратили възражения, че подадената информация от “ЧИСТОТА” не е достоверна. А на Подтепето, дори и снимкови доказателства, които те мълчаливо отказаха да отразят.

Пожарникарите пристигнаха на деветата минута и успяха да потушат огъня и да загасят вече опожареният микробус, който беше паркирал в близост до подпалените боклуци.

Репортерът ни попита пожарникарите, колко често се налага да гасят боклуци в Столипиново, единият от тях отговори с лека усмивка – “Всеки ден по няколко пъти”.

На място присъстваха екипи на 6-то РПУ и ЕВН-ЮГ.

Екип от 8 души на пожарната се бореха цели 53 минути за да потушат пламъците. Живущите в близост бяха ядосани, както на подпалвача, така и на общината, която не извозва редовно боклуците от района.

Репортерът ни забеляза също, че уличното осветление на улица Ландос, където е границата на Столипиново и Изгрев свети, а на улица Крайна не свети, което затрудни още повече работата на огнеборците, които трябваше да си светят с фенери.

Един коментар

Leave a Reply