Кметът на район Източен с призив към жителите на кв. Изгрев

Кметът на Източен с призов във Фейсбук група за кампания за почистване на квартал “Изгрев” на 13 май 2023 г. от 10:00 до 12:00 часа.

Жителите на квартала ще имат възможността да се включат и да получат необходимите материали – ръкавици и чували, чрез специално отбелязани пунктове, които са посочени в обявата. Кампанията е организирана с цел да се подобри живота в квартала и да се украси общественото пространство.

След кампанията ще се проведе среща, където ще се обсъдят проекти и визията на квартала. Срещата ще се проведе в ресторант “Преспите” от 12:15 часа, където участниците ще получат почерпка, но не става ясно кмета ли ще почерпи или сами ще се почерпят. За повече информация и записвания, е оставен и телефон за връзка: 032/60 10 60.

Районния кмет се забелязва, че е активен член на групата в Изгрев, където се ползва най-вече за пияр. Но се забелязва, че макар и да е инвестирал в инфраструктура на квартал Изгрев през последната година на мандата си, коментарите под призива му са негативни, макар и да са малко на брой.

Ето какво са коментирали живущите в квартала:

Сиси Арнаудова

Като се окоси около “Златорог”№1 и № 3, може и да почистим! В змиярник няма да влезе никой! Г-н,кмете! Ако не знаете къде се намират тези адреси – НА 20 МЕТРА ОТ “Преспа”№2, посока булеварда…

Хавиер Занети

Аз ще се пусна,когато има кампания за ул.Крайречна

Иво Василев

Добре ще бъде да се обърне внимание и на по-високите и вече застаряващи дървета. При малко по-силен вятър се чупят клони и падат върху паркиралите автомобили. Други клони на дървета от дълго време насам стържат по стените на блоковете и улични лампи.
Нека компетентните лица от общината на кв.”ИЗГРЕВ” минат по-рано да окастрят някои дървета, които правят видните проблеми и чак тогава да се чисти.
Да не забравяме и уличните шахти, които дори и при малък дъжд не вършат никаква работа и газим в локви по улиците.
Хубаво ще бъде да се появи и маркировка на улиците по които дори се разминават и градски транспорт и други.
На много места по блоковите градинки има утъпкани пътеки по които хората вървят, а поставените плочки на места са в критично състояние и не се поддържат, а обрастват с трева.
Подадените сигнали към общината не виждам да са показали някакво развитие. Поне тревата окосиха за което им благодаря.
Има много неуредици, но пък и не трябва да се мълчи. Нека има повече такива акции за хората от кв.”Изгрев”, и който желае, нека подпомага. В офанзивата не е наложена политика или пък друга такава.
Нека живеем в чист и хубав квартал!

Кирил Къртев

Дали ще има смелчаги да влезат и почистят подлеза на Ландос? А дано, ама надали.

Веселина Стоянова Иванова

Първо от чистота са разчистят старите купчини от чували с листа.

Ден по-късно, друг член на групата пуска публикация от местен новинарски сайт във връзка с окосяването на тревните площи следния текст:

При нас въобще не е минато и веднъж! Тревата е до терасите на 1-я етаж! Районния кмет е алармиран-дреме му на къскета! Но има общинси избори и на нас ще ни дреме НЯКЪДЕ за него…

И под този пост хората недоволстват от работата на общината. Ето, какво коментират и там:

Спаска Йовчева

В Столипиново около реката и обръщалото на последна спирка никога не косят

Сиси Арнаудова

Ние сме на 10 метра от “Преспа”№2, посока буливарда! Не е косено нито веднъж тази година! Тревите са до терасите на 1-я етаж! И снимки качвах, и любезно молих…Уви! На 13.5.2003 ме кани на почистваме! Да,ама не… Все пак “Златорог”№ 1 и №3 са в “Европейската “част на Изгрев!!!

Димитрия Георгиева

Наближават избори местни. Апетитът е голям. Нека си тънем в трева и боклук. Това е,, ИЗГРЕВ,,

Атанаска Пайташка

Да обмени опит с кмета на ТРАКИЯ

Недоволството на жителите на квартал Изгрев смятаме, че идва от видната разлика от работата на районната администрация между другите части на района. Квартал Изгрев е най-изоставения, след Столипиново, макар през последната година на мандата си районния кмет да е направил промяна в инфраструктурата на Изгрев. Другите места на района са със завидна европейска визия за разлика от Столипиново и Изгрев.

През последните няколко мандата на районните кметове се забеляза, че инвестициите в инфраструктурата са повече в района на Каменица о Лев Толстой. Бившият кмет Иван Тотев промени визията на района точно там, защото се смята, че семейният му хотел е в тази част на района. Настоящия кмет, също е от тази част района, което видно доказва, че за тях район Източен е района, където живеят самите те и където са им семейните имоти. Останалите части, като Изгрев и Столипиново на района ще почакат, ако някой ден успеят да изберат човек живущ от тези два квартала за районен кмет за да могат да станат равностойна част от град Пловдив.

Leave a Reply