Защо управляващите се чувствате за по горна “КАСТА”?

Така ли се живее в 21-век ,това ще ни доведе освен появяването новите болести , ами и до връщане на ХОЛЕРА , ПРОКАЗА , ЧУМА , и да не дава БОГ , още какви ли не други изпитания !!

Снимка: Данаил Ковачев

От години насам жителите на квартал “Столипиново” викат, крещят, но няма държава, община, която да ги чуе, че боклука в квартала вече е нетърпим.

Знае се, че квартала от десетилетия е известен с боклуците, като според общината и подкрепящите я медии жителите на този квартал са единствените виновни, но не и самата тя. Периодично общината и най-вече районните кметове минали през район “Източен” са си правили пиар с (УЖ) почистването на десетки, дори стотици хиляди тонове боклук.

Хората с болни мозъци, естествено, се връзват на тази политическа и манипулативна тактика, но здраво мислещите хора, директно биха задали въпроса: “А за да се е събрало такова количество боклук, не доказва ли, че точно от това място не са събирани по график с години наред?”

Естествено, че голяма част от журналистите, които вървят по дирите на политиците се сещат да зададат този въпрос. Но е пределно ясно, че голяма част от тях не са свободни журналисти.

От близо година се наблюдава, че вече лека-полека карат пловдивчаните да свикват на мръсотията из целия град. Почти всекидневно виждаме по новините и социалните медии, че хората не са доволни от работата на ОП “ЧИСТОТА”. Една част от гражданите пък обвиняват, че хората не пазели чисто, но сигурно не обръщат внимание, че в града няма достатъчно контейнери, които да поемат боклука на жителите на града, особено през летните месеци.

В класацията на най-мръсен квартал от край време се знае, че е Столипиново. Но сега се обръща внимание, че в класацията след шампиона се включва и квартал Изгрев, който е съседен на Столипиново.

Във Фейсбук недоволен гражданин Данаил Ковачев е написал пост, който предизвика голяма дискусия. Публикуваме поста без редакторска намеса:

Как в днескашните модерни времена , избраните от нас Управляващи на гр. Пловдив , а и не само тук , да ги накараме , да си вършат работата , за която получават и добри заплати ??
Живеем в столицата на Европейската ” култура ” за 2019 г. – гр. Пловдив , в квартали с най различни етноси , като част от тях са оставени на произвола на съдбата , поощрявани от власт имащите , че няма закони като Наредба и ред , Закон за закрила на децата , няма РЗИ , РИОЗ , като ОП ” Чистота “ , ОП ” Градини и паркови ” въобще не обръщат внимание , на добронамерени сигнали подаване от граждани , за които гражданите отделят от своето време ??!!
Защо Управляващите , се чувствате като по ” висши ” , по горна ” каста ” , от останалите граждани ? Не казвайте , че се заяждаме , не ни казвайте щом тук не ни харесва , да прогонвате в други държави !!
Ето една реалност , от кръстовището на ул. “КАЛИНА ” и ул . ” КРАЙРЕЧНА ” !! На това ли се казва заяждане , така ли се живее в 21-век ,това ще ни доведе освен появяването новите болести , ами и до връщане на ХОЛЕРА , ПРОКАЗА , ЧУМА , и да не дава БОГ , още какви ли не други изпитания !!

Снимка: Данаил Ковачев

Изпращайте ни сигнали на filibeliler@abv.bg или VIBER: 0878 605 287

Leave a Reply