Говеещите мюсюлмани в Пловдив и тази година не са забравени

Джамийското настоятелство в Пловдив и тази година зарадва говеещите през свещеният месец РАМАЗАН и от първия ден на празника продължава да раздава храни.

“От шест години насам раздаваме храни на говеещите в Имарет джамия в Пловдив, но тази година се наложи да раздаваме храните по месчидите (малки молитвени домове) заради КОВИД-19. Тъй като тази година дарителите са малко, дневният лимит ни е 140 души, като 90 са за шест месчида в Столипиново и останалите 50 ги разпределяме за Хаджи Хасан и Арман махали”, твърди Айри Мурад, който е бивш общински съветник и настоящ член на джамийското настоятелство. Председател на Джамийското настоятелство е Ахмед Пехливан, от 2011 година насам.

Ахмед Пехливан (председател на Джамийско настоятелство – Пловдив) и Айри Мурад, бивш общински съветник.

“Ифтар за един човек се пада по шест лева, като всяка порция задължително съдържа месо и се приготвя в специална кухня на мюфтийството. Ако някой изяви желание да нахрани говеещи, може да се свърже с нас по всяко време”, каза още Мурад.

Днес пък Посланикът на Кувейт в България, за по-лесно приготвяне на вечерите “Ифтар” през месец Рамазан раздаде на 100 души хуманитарни пакети на нуждаещите се в Столипиново.

Един коментар

Leave a Reply