“Скандалът на Централна гара в Пловдив: Разкрити нови детайли”

Скандалът, разкрит на Централна гара в Пловдив разкрива нови детайли между задържаните Митко Манолов и Мевлян Камберова.

Наш източникът от общината ни информира за уволнението на Мевлян Камберова от длъжността й като здравен медиатор преди няколко месеца.

39 годишните Митко Манолов и Мевлян Камберова, двамата медиатори от квартал „Столипиново“, бяха задържани тази седмица с близо 400 грама хероин на Централна гара в Пловдив, съобщиха от МВР. Този скандал разтърси общността и повдигна въпроси относно тяхната роля и връзките им с общинските и правни институции.

Още по-интересен завой на събитията настъпи, след като разбрахме, че Мевлян Камберова е била уволнена дисциплинарно от длъжността си като здравен медиатор преди няколко месеца. Този факт сега хвърля нова светлина върху нейната роля, защото общественото мнение за здравните медиатори може да се промени и да засегне имиджа на останалите медиатори.

Преди два дни, Манолов и Камберова се изправиха пред Окръжен съд-Пловдив, където беше разгледано искането им за по-лека мярка за неотклонение. Магистратите решиха, че най-адекватната такава спрямо двамата се явява „задържане под стража“. Ако бъдат признати за виновни, ги грози от 3 до 12 години лишаване от свобода и глоба в размер от 20 хиляди до 100 хиляди. 

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив, а всички очи в квартал Столипиново са насочени към развитието на случая и неговите последици.

Leave a Reply