Събарят молитвен дом в Столипиново

Полицейско присъствие

Гневни жители на кв. „Столипиново“ споделиха кадри от събарянето на мюсюлмански молитвен дом в квартала. В него отправят призив общината да спре действията си.

В кадрите виждаме булдозер да разрушава сградата на ул. Калина. Авторът на клипа, един от членовете на този месчит, изразява гнева си не само от безцеремонните действия на властите, но и че при толкова мюсюлмани в квартала никой не е помогнал да се предотврати събарянето.

Сградата действително е незаконна и общината предварително е уведомила за събарянето. Но и ние питаме заедно с този мюсюлманин защо от всички формално незаконни гаражи и други постройки наоколо са избрали, че именно този молитвен дом пречи и се събаря? Какво стои зад действията на общината?

Той отбелязва, че след като получават уведомителни писма са посетили общинската администрация и са търсили подкрепа от политически лица, като са получили уверения, че проблемът е разрешен и месчидът няма да бъде съборен. Не знаем дали думите му са верни, но ако е така, повдигат много въпроси.

Накрая авторът показва във видеото едно разплакано момиче, което се е изучавало в този молитвен дом и реагира емоционално на унищожаването на нейното училище.

Обновено: От Филибелилер направихме ексклузивно интервю с лидера на месчида на ул. Калина, Ебу Зекра.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Снимки: От видео заснето от местен жител.

2 коментара

Leave a Reply