Изгрев и Столипиново на автопилот ли се управлява?

Улица “Ландос”

Наш читател Н.Г. ни изпрати сигнал, който публикуваме без редакторска намеса:

Здравейте!
Реших, че на някои неща трябва да се даде гласност. Ставаме свидетели на това, че общината винаги си намира оправдателни жертви, когато става въпрос за работата й в Столипиново.

Бих искал да дам един пример с измислен характер, човекът с прякор “крадецът“, който посещава музей, където са се събрали доста посетители. След напускане на мястото директора на музея започва да крещи, че от витрината липсва нещо ценно. Всички посетители веднага започват да обвиняват онзи известен крадец, че 100% той е откраднал липсващото.

Макар че собственикът да е знаел, че той му е сложил този прякор, но не заради това, че човекът е крадял нещо, а защото човекът е бил крадец на души, тоест всички които го познавали от близо са го обичали и уважавали много. Но, естествено на управителят на музея му трябва жертва, защото ценната вещ е скрил той.

Та защото дадох пример с горното?
Защото, когато става въпрос за боклуците в Столипиново, вече опетнените от политическия и медиен елит жители на квартала, колкото и да казват, че общината е повече виновна за боклуците, за другите хора е по-лесно да обвинят онези, които вече са познати като виновни.

Решението за доживотната присъда за боклука в квартала ни е известно. Там целият свят знае, че общинските власти са ангели и безгрешни създания. А жителите на квартал Столипиново да ада, защото са най-грешните създания.

А да попитам общината на автопилот ли се управлява, че не виждам да са изкосени и малкото зелени площи в този район?
Или трябва пак онези грешни жители на квартала да изкосят?

Leave a Reply