Областния управител със 7 дневен срок към общината и ВиК за Столипиново

След сигнал на фондация “Хаир”, започва проверка за административно бездействие от страна на компетентните институции, изразяващо се в не поддържане на техническата ВиК инфраструктура в община Пловдив – район Източен.

Яшар Асан от Столипиново е подал сигнал до Областния управител на Пловдив заради наводнените блокове на ул. Сокол и ул. Батак, чиито изби са пълни с факелна и питейна вода от близо 30 години, за което беше излъчен по рано репортаж по БНТ .

От организацията съобщиха за медията ни, че местни хора от квартала в Столипиново не веднъж ги уведомяват, че положението в квартала става по-зле с всяка изминала седмица. Мръсно, кално, боклуците са навсякъде, а и често се използват и за разпалки, разбити улици и тръби, които просто не се ремонтират. Това беше и причината фондация “Хаир” да изпрати писмо до областния управител г-н Ангел Стоев, на 07.03.2023 г с въпрос защо положението в квартала се влошава и какво са направили институциите през годините. В отговора от Областния управител става ясно, че се изисква отговор, отчет на дейността и бъдещи намерения за поддръжка и инвестиции от ВиК, Община Пловдив и Район “Източен” в рамките на 7 работни дни.

На въпрос, защо не са поискали от кмета информация за състоянието на тези проблеми, а са подали сигнал до Областния управител, от НПО-то казаха, че публикацията на медията ни с общинския съветник Величко Георгиев по темата им помогнала достатъчно за да се запознаят с измиването на ръцете си от общината.

Прикачваме и молбата на областния управител до ВиК, Кмета на града и район “Източен”

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.

Leave a Reply