Започва състезатението „Гласът на Столипиново“ (O Ses Stolipinovo)

Тази седмица се открива състезание в кв. Столипиново, което ще продължи до октомври. Всеки може да изпраща своите клипчета с песен.

Тече масирана рекламна кампания на онлайн шоуто

Организаторите ни разказаха, че заради голямото количество емигранти са замислили състезанието да се проведе изцяло в интернет. По този начин всички жители на Столипиново и на другите етнически квартали в Пловдив ще могат да гледат певците, независимо дали са в България или в чужбина.

Певците ще се изявяват във Фейсбук и ТикТок. А кои са най-добрите ще решава самият квартал, защото 10-те финалисти ще бъдат избрани според мнението на публиката. Тримата победители обаче ще бъдат класирани от жури професионални музиканти.

За да гледате музикалните клипове и да гласувате за участниците, трябва да отваряте FB страницата Жители на Столипиново – O Ses Stolipinovo или канала в Тикток @oses.stolipinovo Жители на Столипиново. Организаторите смятат, че ще има достатъчно кандидати, за да се публикува нова песен всяка вечер, защото в квартала е пълно със неоткрити таланти.

Конкурсът е отворен за участие за всички любители на музиката, независимо от стил, език на песента, възраст, пол или опит на участника.

„Всъщност“, уточнява Кольо Кадаифа, единият от организаторите, „участници, които се занимават професионално с музика, в оркестри и пр. няма да се допускат в състезателната програма. Целта е да не поставим аматьорите в неравностойно положение. Искаме конкурса да даде надежда – и може би златни мигове! – на всеки, от най-бедния и сирака, та чак до богатия, който някога е мечтал да стане певец, но бизнесът, магазинът, семейството са дошли на първо място.“

„Даваме шанс на всеки да пробва своята мечта! А професионалистите могат да ни пращат клипчета в подкрепа на състезанието.“

„Не мисля, че да станеш победителя е най-важното“, заявява Абдулсамед Вели, чиято идея от миналото лято е в основата на инициативата.

„Спомням си как като младежи се събирахме всяка вечер на пейките пред блока и пеехме просто заради красотата и удоволствието на приятелите. С това състезание искаме да върнем малко от ония години днес, когато комшии и приятели се пръснаха из цяла Европа. Искаме да свържем отново съкварталците ни, които вече се виждат само за месец в годината.“

Все пак, за да е истинско състезание, ще има и награди. Кольо и Самет вече са намерили един спонсор, който ще осигури втора и трета награда – 200лв. и 100лв. Търсят още двама спонсори, за да финансират и Голямата награда – заснемане на професионален музикален клип за първенеца. „Пишете ни, вашата реклама може да се върти на клипчетата, които ще бъдат гледани хиляди пъти“, отправиха апел организаторите, „а освен това ще дадените пари са в помощ на талантите от общността“.

“Оркестрите в Пловдив вече подкрепят събитието, като Шери, Ибо и Мотор Ашкън от орк. Попе’лер, Мехмет Дуигу и Демир Руснака направиха рекламни клипчета за нас, за да можем да наберем публика.”

За повече информация за предстоящото шоу, за да научите как да участвате с ваша песен и какви са правилата, посетете сайта oses.bg.

Сайта обединява цялата информация за инициативата

Кольо допълни, че добре дошли са участници и от другите махали на Пловдив и той лично ще ходи да рекламира състезанието там. „Столипиново е марка, която я знаят вече в цяла Европа, затова избрахме това име, вместо Гласът на Пловдив, Филибе или нещо от този род“ смее се Самет.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Leave a Reply