Промяна в политиката на община Пловдив: Квартал Столипиново най-после получава заслужено внимание

Снимки: Георги Сандов(репортер на filibeliler.com)

В продължение на десетилетия обитателите на квартал Столипиново в град Пловдив са изживявали отчуждаващо усещане за пренебрегване от страна на местните власти. Недостигът на инфраструктурни подобрения, включително пешеходни пътеки и правилно разположени боклуци, стана част от ежедневието им. Но, сега, преди местните избори, се наблюдава промяна в този образ на несправедливост.

Подаден беше сигнал в прокуратурата от страна на един от ангажираните граждани на квартала, който решително напомни за нарушенията, които изпитваха дълго време. Основните нарушения включваха разрушаване на тротоарните настилки в района от тежките машини на Общинско предприятие “Чистота”, липса на тротоари за преминаване на пешеходци и неправилно разположени боклуци, които се намираха твърде близо до жилищните комплекси върху тротоара на ул. Крайна. След подаденият сигнал, прокуратурата стартира разследвания, като се акцентира предимно върху втория случай, свързан с боклуците.

Все още не е възможно точно да се определи какво конкретно предизвика общината да започне да върши своите задължения в Столипиново. Някои спекулации сочат към предстоящите местни избори като мотивация за вниманието, което внезапно се обърна към този квартал. Други смятат, че може би става въпрос за съчетание от обстоятелства, включително растящата осведоменост и активност на местните жители, които се събудиха и решиха да изразят своите недоволства.

Без значение от мотивацията зад тези внезапни промени, едно нещо е сигурно: “обитателите на Столипиново заслужават подобрения и по-добър стандарт на живот“. Въпреки неяснотата около мотивите на общината, е важно да се запази положителният тенденции към инвестиции и поддръжка в Столипиново и в бъдеще.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.

Снимки: Filibeliler.com

Leave a Reply