“Циганският номер” на полицаите в Столипиново

„Дайте да елиминираме циганският номер със седенето на стол пред магазините!”

Това беше един от анонсите по радиостанцията на служителите на реда в квартал Столипиново, който „се чуваше и на отсрещния тротоар” – ни съобщава възмутен минувач след покупка на храна, преминаващ покрай служителите на МВР на ул. Елба.

Откакто започна извънредното положение в България, сякаш цялата пловдивска полиция се намира в Столипиново. За съжаление, твърде често усещаме, че те не са тук за наше добро, а такива реплики го потвърждават. По думите на нашият читател разбираме, че става въпрос за седналите навън за глътка въздух собственици на магазинчета за хранителни стоки.

„Лесно е да опикаеш пода. Бъди герой – осери тавана!” – допълва още той по повод на полицаите.

Господа полицаи, „циганският номер” се прибавя към много други ваши демонстрации. Трябва да знаете, че според Националния оперативен щаб навън е забранено да присъстват само групи от над двама души. Много от тези хранителни лавки и магазинчета, които работят съвсем законно, са толкова тесни, че когато няма посетители, стопаните предпочитат да седят отпред за малко чист въздух. Заповядайте вие да работите цял ден в бакалия метър на метър.

Проявете малко разбиране – най-вече, че вирусът не се предава от самотния дюкянджия …на него самия?

Продължават недоволствата на задушаващите и гладуващи съкварталци, заради наложените извънредни спрямо съседни квартали мерки. Трябва да отбележим усилията им за спазване на всички разпоредби с надежда, че скоро всеобхватно ще бъдат подпомогнати от страна на  правителството всички уязвими лица у нас.

Апелираме!

„Вкъщи остани, живот спаси!”

.

Автор: Исмаил Шериф

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Заглавната снимка е от ТрафикНюз.

Leave a Reply