Напрежение и гняв растат в Столипиново след пожар и проблемите с боклука – ВИДЕО

СТОЛИПИНОВО – Местен жител изпрати сигнал до редакционната ни поща за задушаващ пожар в Столипиново. Според местния жител, възникналият пожар в района на улица “Крайна” между номера 12 и 14 в Столипиново е причинен от незаконно поставени бетонни стени от общината върху тротоара, които превърнали мястото в незаконно сметище. Това създава риск за живота на хората, особено през лятото, когато миризмата и димът от неизвозвения боклук стават невъзможни за издържане, твърди гражданинът.

Недоволните граждани съобщават, че общината и държавата не поемат отговорността си и не решават проблема с боклука в Столипиново, а само се преструват, че работят по темата от над 30 години. Въпреки поръчковите публикациите по някои местни медии, че почистването се извършва ежедневно, жителите на района твърдят, че това е далеч от истината и в реалност е видно, че квартала не се поддържа адекватно.

Жителите, които са в състояние на разочарование, възнамеряват да се организират и това лято да внесат жалба директно до съда, събирайки майки и инвалиди, за да привлекат вниманието към липсата на безопасен тротоар, където са поставени бетонните заграждения, които могат да станат причина за смъртта на някой, ако бъде блъснат от МПС, защото няма друга алтернатива за преминаване. Те изразяват загрижеността си за безопасността на хората, особено на астматиците, които са принудени да дишат замърсен въздух и да се изправят пред риск от задушаване.

Същевременно, обвиненията се насочват към районния кмет, когото жителите считат за неспособен да управлява, защото вече е към края на мандата си, а реално не е намерил никакво ефективно решение на проблемите в района. Те подчертават, че незаконно поставените бетонни стени са израз на безотговорност от страна на местните власти и нарушават закона, което също считат, че ще добавят в жалбата си до съда.

Възникналият пожар е започнал в 01 часа в полунощ. Местните жители съобщават, че в района има поне две астматични жени, чието здравословно състояние е във висока опасност в резултат на дима и миризмата, които се разпространяват от пожара. Пожарогасителният екип е пристигнал на място в 01:50ч. за да загаси огъня.

Недоволството и гневът на жителите продължават да нарастват, докато се изисква незабавна реакция и решаване на проблемите с боклука и нарушенията на тротоарите в Столипиново. Хората изразяват надежда, че съдът ще накара държавните и местните органи да предприемат необходимите мерки, за да гарантират безопасността и жизнения комфорт на гражданите.

Автор: Абдулсамед Вели

Leave a Reply