Протестиращи мигранти изискват отговорност от ThyssenKrupp Steel след смъртта на Рефат Сюлейман

Демонстрация в Дуисбург-Марксло предизвиква въпроси за стандартите за безопасност и експлоатация на ThyssenKrupp Steel

Дуисбург-Марксло – Пред решетките на ThyssenKrupp Steel Bruckhausen, роднини, приятели и подкрепа от местни работници мигранти се събраха в петък, за да изразят своето недоволство и изискват отговорност от големия металургичен концерн след смъртта на покойният столипиновец Рефат Сюлейман, за която тогава писа първа Filibeliler.com и беше единствената медия отразяваща от мястото. Това беше поредната демонстрация, която призовава за промяна в стандартите за безопасност на труда и борба с експлоатацията.

Седем месеца са изминали от трагичното събитие, при което Рефат Сюлейман беше открит мъртъв на работното си място в ThyssenKrupp Steel, но все още няма яснота относно причините и отговорността за неговата смърт. Семейството и приятели на Рефат продължават да изискват отговори от компанията и от съответните власти.

Основното запитване, което се издига, е дали ThyssenKrupp Steel ще поеме отговорността за трагичния инцидент и ще предприеме необходимите мерки, за да сложи край на системата от компании за отдаване под наем, които са въвлечени в производствените й дейности. Има нарастваща загриженост относно лошите стандарти за безопасност на труда и използването на екстремни форми на експлоатация от страна на подизпълнителите на ThyssenKrupp Steel.

Подкрепата от местни работници мигранти в демонстрацията подчерта значението на тези въпроси за широката общественост. Протестиращите се преместиха от центъра на Marxloh към портите на ThyssenKrupp Steel Bruckhausen, изпращайки силно послание до ръководството на компанията. Мигрантите, работещи в местната стоманодобивна индустрия, се присъединиха към протеста, като изразиха своята солидарност със загиналия Рефат Сюлейман и се противопоставиха на безотговорните практики в отрасъла.

Въпреки че протестират месеци от смъртта на Рефат Сюлейман, неговите близки и все още очакват яснота относно обстоятелствата около инцидента. Липсата на отговори от страна на компанията предизвиква гняв и разочарование, както сред семейството, така и сред обществото, включително и сред немците.

Опасенията се концентрират около стандартите за безопасност на труда и експлоатацията на работниците. Информации се разпространяват за недостатъчните мерки за безопасност и незаконното използване на подизпълнители от ThyssenKrupp Steel. Тези съобщения повдигат сериозни въпроси за подхода на компанията към безопасността и добрите работни условия.

Демонстрацията има за цел да привлече вниманието на ThyssenKrupp Steel и обществеността към необходимостта от отговорност и промени. Исканията включват предприемането на незабавни мерки за подобряване на безопасността на работното място, преглед на подизпълнителската верига и прекратяване на практиките на експлоатация.

Загрижеността се задълбочава с въпроса колко още животи ще бъдат пожертвани в името на корпоративните печалби. Това привлича вниманието на обществото към необходимостта от решителни действия от страна на ThyssenKrupp Steel и други големи компании, за да се защитят работниците и да се гарантира, че техните права и безопасност са приоритет.

Leave a Reply