Ковид-тестовете на “ПЪЛМЕД” в Пловдив грешни?

Столипиновец за малко да остане без работа, заради некачествена работа на лабораторията на пловдивската болница “ПЪЛМЕД“.

Наш читател М.Б, който пожелал анонимност, сигнализира медията ни за интриги в УМБАЛПЪЛМЕД” – Пловдив.

М.Б., който пребивава и работи от години със семейството си в Австрия е бил на почивка през време на отпуската си при близки и роднини в пловдивския квартал “Столипиново“.

Поради епидемичните условия и задължения за PCR ТЕСТ, гастарбайтерът със семейството си са посетили гореспоменатата болница и са се подложили на тестове, като са заплатили по 120лв. на човек за четиричленното семейство.

При получаване на лабораторните резултати се оказва, че главата на семейството е с положителен резултат от теста, а всички останали са с отрицателни.

Цялото семейство са били шокирани от резултата на М.Б, включително и по възрасните родители, които били домакини на гостите. Обхванати били от страх.

М.Б. е бил задължен да бъде под карантина, както и семейството му, за период от 14 дни.

Болният (според резултатите на “Пълмед) имал вече предварително закупени самолетни билети за цялото семейство, които трябвало да отлетят на следващия ден, тъй като и отпуската му приключвала само един ден след полета.

Поради тази причина и поради това, че нямал никакви симптоми, жертвата на пловдивската болница известна с множеството си измислени заболявания на пациентите си, решава да пробва втори платен тест и избира да се изследва в друга частна лаборатория.

Резултатите от втората лаборатория показват точно обратното на това на УМБАЛПЪЛМЕД“.

32-годишната “жертва” на Пълмед посещава РЗИПловдив, за да бъде отписан от системата за заразени (в карантина), която е пречка да напусне не само задължителния си домашен арест, но и пределите на Р. България.

Мъжът е решен да осъди пловдивската болница, която го е ощетила с пропуск на полета. Резултатите от вторият тест излизат 17:30 часа, точно два часа след като е трябвало да лети. Исковете ще са за пропуснати ползи, финансово ощетяване, психологически стрес и морални щети.

Автор: Абдулсамед Вели.
Снимки предоставени от М.Б.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Leave a Reply