ВиК, Do you speak Bulgarian?

Дали не сме пропуснали някакво изменение в конституцията на Република България? Официалният език за общуване с българските институции, да не би да е вече английския?

Преди пет дни, наш читател ни беше изпратил сигнал за запушени шахти на две улици в квартал Столипиново , за което сигнализирахме ВиК-Пловдив, както и попитхаме, кога за последно са направили профилактика там.

Изпратен мейл до ВиК-Пловдив

Интересното е, че сме сигнализирали институциите многократно за подобни проблеми, те обаче продължават да се правят на ‚ни лук яли, ни мирисали‘. Започваме да се съмняваме, че работещите чиновници и гражданите трябва да общуват на различен от националния ни език.

От проведената анкета от първата ни публикация, забелязваме, че никой никога не е виждал гореспоменатато все още държавно дружество да е правило профилактика на шахтите в района. Питаме се, дали само този квартал е в това състояние, или целият град?!

Потърсихме информация за профилактика на шахтите в сайта на общината, оказа се, че такъв е разписан само в 6-дневен период, това означава, че общината действа по-скоро по сигнал, отколкото на базата на планирана програма.

Вече след като научихме, кои са отговорните фирми, ни стана ясно защо шахтите са в това състояние. Същите фирми, като “Чистота” и “КМД” са фирмите, които така стриктно си вършат работата и с поддръжката на чистотата в този район. Това ни кара и да се откажем да подадем сигнал към тях, защото сме сигурни, че те просто ще ни обърнат внимание и ще решат проблема светкавично(иронично).

Дали в останалите райони положението е същото?

Но от ВиК-Пловдив, колкото и да не са отговорни за сигнала, можеха да върнат отговор и да посочат към конкретната отговорна фирма или да препратят сигнала. А за улеснение, можеха да ползват и гугъл преводач за да ни отговорят.

Leave a Reply