Столипиново втори Ухан ли е, че сме най-строго охранявани?

Жителите на пловдивският квартал „Столипиново” ги охраняват подобаващо на китайския град Ухан, откъдето тръгна COVİD-19.

Мерките, които са въведени в квартала, напомнят тези от комунистическия режим. Жителите на квартала се оплакват от милиционерските действия, като полицаи с мотори си позволяват дори влизане в дворове на къщи, за да подгонят хората.

Друго видео, качено в Tik Tok, пък показва как полицай застига отзад и дърпа за яката минувач, който върви с жена си хванати ръка за ръка.

По социалните медии се коментират както оплаквания от нечовешкото отношение на някои полицаи, така и обратното – техни колеги, които си говорят с хората, като приятели. Тези, които са използвали трика на добрия полицай са ги слушали повече и при молба, хората, от уважение, са изпълнявали препоръките им.

.
Не става ясно защо е нужно такова грубо отношение на полицая? (Видео: Местен жител, ул. Ландос, 31. март)

Най-големият проблем на населения с турци и роми квартал е, че хората вече няколко седмици нямат препитание за оцеляване. Затворени са силом павилионите, сергиите и пазарите. Жителите искат да се позволи поне хранителните магазини и павилиони в етническия квартал  да работят, защото от тях те могат да купуват на вересия неща от първа необходимост. В момента те са принуждавани да пазаруват в големите хипермаркети извън квартала, които освен че слагат много по-високи цени, не позволяват на човека без спестени пари в кризата да вземе хляб, за да се нахрани днес.

Автор: Абдул Самед Вели.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Заглавната снимка е от ТрафикНюз.

Leave a Reply