Подаръци за Байрама в Столипиново и Шекер махала

Търговец от квартал “Столипиново” направи огромно дарение на сдружение “Жители на Столипиново” и зарадва 180 деца с нови дрехи. Сдружението беше стартирало кампания за сирачета, които да бъдат зарадвани за Рамазан Байрама с нови дрехи.

Пожелалият да остане анонимен дарител се свърза със сдружението и предложи да се раздаде целият детски кът на магазина си.

Бяха изпратени и £515 от наши сънародници в Англия по случай днешния празник. След като се направи голямото дарение от Столипиново, сънародниците ни от Англия решиха с част от тяхната сума да бъдат зарадвани също сирачета от бежанците от режима в Мианмар в Бангладеш. Дечицата от бежанските лагери бяха зарадвани са 22 ката нови дрехи и все момичета.

Децата от Аракан в Бангладеш

За намиране на децата от Пловдивския квартал Столипиново помогна местната медиаторка Гюлезар Садък, която организира самото раздаване заедно с екипа на “Жители на Столипиново”. Тя често е доброволец в акциите на сдружението, за което й благодарим.

В “Шекер махала” бяха зарадвани само две прекрасни сирачета, тъй като нямаше получена информация за повече деца от квартала. Надяваме се следващия път да подобрим координацията си с жителите там.

Новите дрешки бяха раздадени, както на сирачета, така и на деца, чиито бедни семейства не биха могли да им закупят подаръци за големия мюсюлмански празник. Единствено сирачетата получиха допълнително и пликчета с пари, дарени от самото сдружение.

Сдружението изказва благодарност на дарителите и доброволците и пожелава хубав празник на всички!

Снимки: Сдружение “Жители на Столипиново”
Автори: Екип на сдружението.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Leave a Reply