ОБНОВЕНА: Недемократични репресии над българите в Германия – ВИДЕО

Снимки: Filibeliler.com

Днес се извърши поредното принудително изселване на 28 живущи в жилищна сграда в Хохфелд – Дуисбург, находяща се на Brückenstraße 99.

Снимки: Filibeliler.com

Насилствената мярка беше инициирана отново от Службата за обществен ред и Работната група за опасни жилищни сгради към Община Дуисбург, която е добре известна на жителите на квартала с репресивните си тактики спрямо мигранти от България и Румъния.

Снимки: Filibeliler.com

Без никакво предизвестие седем семейства, между тях 12 деца, най-малкото, от които на 10 месечна възраст, бяха изритани на улицата от собствените си домове и оставени да се спасяват кой както може.

Снимки: Filibeliler.com

В момента на изселването много от работещите членове на семейството не са били вкъщи, децата пък тъкмо са се връщали от училище. В обзелата ги паника хората започват да събират багажа си, да звънят на познати, за да търсят къде да се настанят, да организират транпорт, който да извози принадлежностите им.

Снимки: Filibeliler.com

Баща на три деца коментира, че няма къде да отиде и най-вероятно семейството ще прекара нощта навън, ако не успее да стигне до общинския приют, който се намира в другата част на града.

Снимки: Filibeliler.com

Болно възрастно семейство – мъжът със скорошна коремна операция и жената, диабетно болна, се притесняват как изслеването ще се отрази на разклатеното им здраве. Хората взимат най-необходимото, включително и храна и топли дрехи, защото не знаят дали няма да им се наложи да прекарат ноща навън.

Снимки: Filibeliler.com

Единственото, което Общината предлага на всички изселени днес е място в общински център за настаняване, престоят, в който се заплаща от самите хора и който се намира в отдалечена част на града. Напрактика това ‘решение’ откъсва хората от работните им места, от училищата, който децата посещават, от познатата среда, от близки, съседи и приятели.

Снимки: Filibeliler.com

В момента на изселването хората губят и автоматично адресната си регистрация, което означва, че всички социални плащания и детски надбавки, които те получават биват незабавно прекратени.

Репресивната политика на Община Дуисбург и местни власти в Хохфелд е напрактика расистики тормоз и репресия, прикрита под зле съшити оправдания за безопастност и сигурност. Вместо да спасяват хората от опасни условия на живот, насилствените изселвания постигат обратния резултат – несигурност, социално изключване, риск от бездомност и опасност за здравето и живота на най-уязвимите.

Filibeliler.com

Време е да кажем „СТОП“ на институционалното насилие в Хохфелд! Време е да потърсим сметка за постоянния тормоз на властите! Присъединяваме се към призива на нашите колеги от Центъра за култура – Хохфелд: нужен ни е граждански отряд за бързо реагиране срещу общинския отряд за насилствено изселване„, публикуваха и от асоциацията „Столипиново в Европа“ – Германия.

Всички права запазени: Филибелилер.
Позволява се препечатване само с упоменаване на източника и онлайн препратка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.

Leave a Reply